Cursus Shantala Babymassage bij Acupunctuur Duiven

Shantala Babymassage

Duur: 1,5 uur
Kosten: 55 euro

Omdat je leven na de bevalling erg druk kan zijn (en niet elke baby hetzelfde is) en je als kersverse ouders moet wennen aan je nieuwe taak, geeft Acupunctuur Duiven een workshop Shantala Babymassage! Deze workshop geef ik in groepen met 4 tot 6 baby’s in mijn praktijk bij Geboortecentrum Linde. De workshop geef ik op zaterdagen van 9:30-11:00 uur.

Om je aan te melden of voor meer informatie kan je contact opnemen.

De voordelen van Shantala Babymassage

Het versterkt enorm jullie band! Baby’s vinden het heerlijk om gemasseerd te worden. Mooi meegenomen zijn de vele voordelen van Babymassage. Zelfs als je niet elke dag de tijd hebt ,en zo nu en dan een massage geeft of een stukje ervan, heeft het een positief effect op je baby. Maar ook een positief effect op jezelf en jullie onderling contact.

Door massage wordt oxytocine geproduceerd. Dit ‘knuffelhormoon’ speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Het bevordert de hechting tussen jou en je baby, waardoor je de lichaamstaal van je baby beter leert begrijpen. Bovendien wordt het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je baby groter. De babymassage bevordert de spierontwikkeling, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je baby. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd, zo wordt de weerstand tegen ziektes verhoogd.

Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen van je baby worden gestimuleerd. Hierdoor worden taalontwikkeling en het IQ verhoogd. De massage heeft een gunstige invloed op de spijsvertering van je baby en geeft verlichting bij darmkrampjes, deze ongemakken kunnen beter opgevangen worden, als je geleerd hebt hiermee om te gaan. De massage is zeer geschikt voor huilbaby’s, kindjes die zich overstrekken, en couveusekindjes. Je baby kan zich na een massage makkelijker overgeven aan ontspanning en slaapt dieper en rustiger. Maar je baby masseren is vooral gewoon heel erg leuk om te doen, en het werkt heerlijk ontspannend!

Workshop Shantala Babymassage

De workshop babymassage is geschikt voor alle ouders met een baby van 6 weken tot 9 maanden. Het is ook leuk en leerzaam voor (oppas) oma’s en opa’s, personeel van kinderdagverblijven, kinderafdelingen, kraamcentra of als opfriscursus! Tijdens de cursus leer je stapsgewijs de babymassage. In elke les worden nieuwe grepen geleerd en de reeds geleerde grepen herhaald. Daarnaast krijg je praktische tips en extra informatie betreft ontzwangeren, draagtechnieken, lichaamstaal van je baby, huilgedrag van je baby, darmkrampjes, voetreflex bij verkoudheid, voetreflex bij het krijgen van tandjes.

De cursus babymassage is zo opgezet dat je de massage in alle rust kunt leren. Er is voldoende tijd voor het stellen van vragen.

Alle cursussen zijn inclusief koffie en/of thee met iets lekkers! Een uitgebreide reader (zodat je alles thuis nog rustig door kan nemen) is bij de cursus inbegrepen.

Praktische informatie

Wat heb je nodig voor de cursus:

 • 2 grote badhanddoeken;
 • Gastendoekje;
 • Verschoning voor je baby;
 • Flesje voeding of drinken voor je baby;
 • Trek zelf gemakkelijke (niet te warme) kleding aan.

Workshop Shantala Babymassage in de praktijk

 • De groepscursus bestaat uit 1 les van 1,5 uur;
 • Maximaal 4 tot 6 baby’s per les;
 • Reader is bij de cursus inbegrepen;
 • Na de les is er koffie en thee met wat lekkers, je kan dan eventueel ook je baby voeden;
 • Zaterdags van 9:30 uur tot 11:00 uur
 • Aanmelden kan door contact op te nemen.
 • Kosten 50 euro

Opfriscursus
Heb je in het verleden al een cursus Shantala Babymassage gedaan, maar weet je niet meer precies hoe de grepen zijn, maak gerust een afspraak om alle stappen nog eens door te nemen!

Wil je meer weten over wat Shantala Babymassage voor jou en je baby kan betekenen? Neem contact met mij op! Of ken je iemand die baat zou hebben bij een Shantala Babymassage? Geef dan een Shantala Babymassage cadeau! Ook een leuk kado voor bijvoorbeeld een babyshower!

Probeer het uit en deel je ervaringen, ik ben erg benieuwd!

Marianne van der Horst – de specialist in Shantala Babymassage te Duiven