De praktijk

De praktijk

Sinds april 2006 ben ik, Marianne van der Horst, gestart met mijn praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG).

Over Marianne van der Horst

Na mijn opleiding voor Pedagogisch Medewerker besloot ik, Marianne van der Horst, om de opleiding voor Verpleegkundige te volgen. Na ruim 30 jaar werkervaring heb ik veel gezien en geleerd. Ik heb een brede interesse en ik heb deze ook echt benut door zoveel mogelijk ervaring op te doen bij verschillende disciplines en afdelingen.

Helaas kan de Westerse geneeskunde niet voor alle gezondheidsproblemen een oplossing bieden.

Na een lange zoektocht ben ik in contact gekomen met de TCG. Ik heb mij hierin verdiept en de vakopleiding TCG afgerond met auriculo als specialisatie.

Mijn praktijk aan huis bevindt zich in Duiven (regio Arnhem). Auriculo (ooracupunctuur) behoort tot de belangrijkste behandelvorm. Daarnaast heb ik diverse massage-opleidingen gevolgd om nog meer te kunnen bieden. Hierin ben ik gespecialiseerd in moeder en baby. Ondertussen blijf ik mij steeds verder ontwikkelen, want dit beroep heeft veel uitdagingen!

Kortom: Of je nu komt voor psychische of lichamelijke klachten, een acupunctuurbehandeling of massage, ik bied een professionele behandeling met aandacht voor jou als persoon. Hierbij staan ontspanning en gezondheid centraal.

Behandelingen bij Acupunctuur Duiven

Je kan bij mij terecht voor de volgende massages en behandelingen.

  • Auriculo (ooracupunctuur) voor psychische of lichamelijke klachten.
  • Ondersteuning en begeleiding bij IVF/ICSI/IUI
  • Moxa Therapie bij stuitligging.
  • Ontspanningsmassages om even tot rust te komen, zoals Hotstone Massage, Bellabaci Cupping Massage en Stoelmassage.
  • Oorkaarsentherapie is een heilzame therapie voor de oren met een ontslakkende werking van de lymfestroom;
  • Zwangerschapsmassage om je rustiger te voelen waardoor je je makkelijk kan ontspannen, ook tijdens de bevalling. Maar het helpt ook om eventuele zwangerschapsklachten te verminderen;
  • Cursussen Shantala Babymassage, waarin u leert hoe u als ouder uw baby kunt masseren;
  • Postnatale Mama Massage welke ervoor zorgt dat je lichaam sneller en vollediger herstelt en dat je tevens makkelijker ontzwangerd.

Een belangrijk specialisme binnen de praktijk ligt bij de zorg rondom moeder en baby. Sinds 2020 heb ik dan ook een samenwerking met Geboortecentrum Linde in Zevenaar. Daar ben ik wekelijks op vrijdag aanwezig.

Een routebeschrijving naar mijn eigen acupunctuurpraktijk in Duiven kunt u op de contactpagina vinden.