Zwangerschapsmassage bij Acupunctuur Duiven

Zwangerschapsmassage

Duur: 60 minuten
Kosten: 60 euro

Hoera, je bent zwanger! Je zwangerschap is een mooie tijd, waarin er veel verandert in je lichaam. Een tijd waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen én je te laten verzorgen. Dat kan bij Acupunctuur Duiven door middel van een ontspannende Zwangerschapsmassage. De massage is een echte verwenmassage!

De voordelen van een zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van de zogenaamde zwangerschapsverschijnselen: vermoeidheid, last van je rug, nek of bekken, minder goed slapen, spataderen, vasthouden van vocht etc. Dit kan allemaal voor stress in je lichaam zorgen, wat natuurlijk weer niet goed is voor je baby. Een zwangerschapsmassage kan helpen om deze zwangerschapsklachten te verminderen en je rustiger te voelen waardoor je je makkelijk kan ontspannen, ook tijdens de bevalling.

Een zwangerschapsmassage of een gewone massage?

Zit daar verschil tussen? Ja, en dit moet je niet onderschatten. Er zijn namelijk verschillende punten waar een masseur rekening mee moet houden als hij een zwangere vrouw masseert. Een masseur gespecialiseerd in zwangerschapsmassage is hiervoor opgeleid.

Wanneer mag ik een zwangerschapsmassage?

Zwangerschapsmassage is geschikt voor alle zwangere vrouwen vanaf 14 weken, tot het eind van de zwangerschap.

Hoe gaat de massage in zijn werk?

Voor de eerste behandeling heb je een intake gesprek. Dan informeer ik naar het verloop van je zwangerschap en legt uit hoe de massage in zijn werk gaat. Geef aan of je klachten hebt en zo ja welke dat dan zijn. Bij een hoge of lage bloeddruk kan je beter eerst even overleggen met je verloskundige. Geef het ook aan als je ergens niet gemasseerd wilt worden. Ik kan de behandeling dan aanpassen om extra op de probleemgebieden te focussen. Vervolgens begint de massage.

Massage

Je schouders, maar ook speciaal je onderrug, buikspieren en banden, armen, handen, benen en voeten, krijgen alle aandacht tijdens een massage, waarbij er weer extra gekeken zal worden naar de probleemgebieden. Zelfs een gezichtsmassage als afsluiting maakt het geheel af en zorgt ervoor dat je heerlijk relaxed zal zijn!

Een massage tijdens je zwangerschap heeft veel voordelen.

Voordelen van een zwangerschapsmassage

Waarom zou ik eigenlijk een zwangerschapsmassage nemen? Je zal er nog verbaasd over zijn hoeveel voordelen een zwangerschapsmassage eigenlijk heeft. Ik heb de belangrijkste en meest algemene voordelen voor je op een rij gezet. Deze voordelen zijn ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Ontspanning. Door de huid intensief aandacht te geven komen er chemische stoffen vrij in het lichaam dat kan leiden tot ontspanning. De stoffen zijn goed voor zowel jou en je baby.
Lekker in je vel. Als je in het tweede trimester last krijgt van je rug en benen kan een massage verlichting bieden. In het derde trimester kun je dankzij de snel groeiende baby ook last krijgen van bekken en schouders. Een massage is dan een prima uitkomst.
Versterkt immuunsysteem. Door een ontspannende massage wordt je immuunsysteem versterkt waardoor je minder vatbaar bent voor ziekten.
Beter slapen. Zwangere vrouwen die regelmatig gemasseerd worden slapen beter.
Minder stress. Massages verminderen de aanmaak van cortisol (het stresshormoon) in de hersenen waardoor je dus minder stress hebt.
Afvalstoffen sneller kwijt. Tijdens een zwangerschapsmassage verbetert je bloedcirculatie en je lymfenstelsel wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door je lichaam vervoerd worden van en naar je baby.
Verlichting bij spataderen. Dankzij de massage krijg je een betere doorbloeding, wat verlichtend kan werken bij spataderen. Kan ook heel prettig zijn als je regelmatig last van krampen hebt in je benen.Kan ook helpen bij dikke enkels en voeten!
Minder kans op te vroeg geboren baby. Onderzoek heeft laten zien dat vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage kregen minder vaak een vroeggeboren baby kregen in vergelijking tot een groep zonder massages. Ook was de kans op een te lichte baby kleiner.Dus al met al zeer de moeite waard om eens te proberen!

Hoe vaak laten masseren?

Als je het eenmaal een paar keer hebt gedaan ben je vast en zeker verkocht. Sommige vrouwen komen in het tweede trimester 1 keer in de vier tot zes weken. Als de zwangerschap in het derde trimester zit komen vrouwen vaak 1 keer in de 2 weken. De snel groeiende baby zorgt dan vaak voor extra rug- en schouderklachten. Vaak kan 1 zwangerschapsmassage al verbetering of verlichting bieden. Daarnaast heb je dan toch verlof en is het heerlijk even te relaxen.

Wil je meer weten over wat Zwangerschapsmassage voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op! Of ken je iemand die baat zou hebben bij een Zwangerschapsmassage? Geef dan een zwangerschapsmassage cadeau. Ook een leuk kado voor bijvoorbeeld een babyshower!

Probeer het uit en deel je ervaringen, ik ben erg benieuwd!

Marianne van der Horst – de specialist in zwangerschapsmassage te Duiven