Auriculo (ooracupunctuur) bij Acupunctuur Duiven

Ooracupunctuur

Kosten: 45 euro per consult

Auriculo therapie is een Westerse benadering van de ooracupunctuur en bestaat uit het plaatsen van kleine naaldjes op het oor. Auriculo therapie (ooracupunctuur) is met name succesvol bij pijnbestrijding, spierpijn, hoofdpijn, klachten van rug, nek en schouder en als ondersteuning bij het afvallen en stoppen met roken.

De ooracupunctuur behandeling

Ooracupunctuur of Auriculotherapie is bij de meeste mensen bekend, als ondersteuning bij afvallen of stoppen met roken. In principe kan je via het oor het hele lichaam behandelen. Zowel lichamelijke als psychische klachten kunnen prima behandelt worden.

In de oorschelp bevinden zich ongeveer 200 acupunctuurpunten. Ik plaats, natuurlijk afhankelijk van de klacht waarvoor je komt, een of meerdere zogenaamde verblijfsnaaldjes. 
Dit zijn kleine naaldjes, die ik op een punt plaats in het oor wat correspondeert met bijvoorbeeld de pijnplek in het lichaam.
 Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijven de naaldjes een aantal dagen (tot maximaal 2 weken) zitten, zodat de punten langdurig gestimuleerd worden. Je kan met de naaldjes in je oor gewoon douchen en zwemmen zonder dat de naaldjes eruit gaan.

Het is ook mogelijk magneetjes of oorzaadjes in het oor te plaatsen. De werking hiervan is exact hetzelfde! Speciaal voor kinderen, en bij ouderen gebruik ik dit veel. Bij angst voor naalden is dit natuurlijk ook een prima alternatief!

Ooracupunctuur kan een prima ondersteuning zijn chronische aandoeningen, en is zeer werkzaam bij pijnbestrijding.

Tijdens een eerste consult is er voldoende tijd voor een gesprek. Ik zal U de nodige vragen stellen betreft gezondheid, eventueel medicatiegebruik,ook de klachten waarvoor U behandelt wilt worden komen ruim aan bod. Ook zal ik kijken naar uw tong en polsbeeld, al deze informatie zal ik bundelen, om vervolgens een doeltreffende behandeling te kunnen geven.