Acupunctuur Duiven - Acupunctuur populairder in beautywereld

Acupunctuur populairder in beautywereld

Bericht geplaatst op:

Bron: www.nu.nl

AMSTERDAM – Voorheen werd de eeuwenoude naaldentherapie vooral ingezet om gezondheidsproblemen op te lossen. Tegenwoordig bezoeken steeds meer Japanse vrouwen de acupuncturist om een mooiere huid te krijgen.

Afgelopen week was de interesse op de Beauty World beurs in Japan voor acupunctuur als beautybehandeling dan ook groter dan ooit tevoren, meldt persbureau Reuters.

“Steeds meer vrouwen kiezen voor acupunctuur als schoonheidsbehandeling. Het is goedkoper en gezonder dan een facelift en in tegenstelling tot plastische chirurgie kan het niet mislukken”, legt acupuncturist Takeshi Kitagawa over de trend uit.

Naaldjes

Bij een beautybehandeling met acupunctuur worden er hele kleine naaldjes op bepaalde plekken in het gezicht gestoken, zodat de natuurlijke schoonheid van de vrouw wordt versterkt en haar huid mooier wordt.

“Het is een gezichtsbehandeling zonder chemische middelen. De patiënt krijgt een mooie huid, zonder een medische of chirurgische ingreep te ondergaan. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke schoonheid van de vrouw”, aldus Kitagawa.

China

De naaldentherapie kreeg 1500 jaar geleden voet aan de grond in Japan, maar komt oorspronkelijk uit China. Inmiddels heeft Japan 40.000 geregistreerde acupuncturisten.

Dat Japan de therapie nu omarmt als beautybehandeling lijkt niet heel opvallend, het land heeft een erg succesvolle cosmetica-industrie en verkoopt per jaar voor ruim 12 miljard euro aan beautyproducten.

Terug naar vorige pagina