Acupunctuur Duiven helpt bij hooikoorts

Hooikoorts in de winter

Bericht geplaatst op:

Bron: www.acupunctuur.nl

Door het zachte en warme weer van de afgelopen maanden loopt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Maandag 25 februari was de allerwarmste dag in februari sinds het begin van de metingen! Mensen die last hebben van hooikoorts moesten eerder dan normaal rekening houden met klachten door de pollen van hazelaars en elzen. 

De hazelaar kwam al in december op grote schaal in bloei, rond de kerst bloeiden de elzen.  Op dit moment komen door de hoge temperaturen meer windbestuivers in bloei. De eerste populieren en wilgen tonen uitgroeiende katjes en brengen pollen of stuifmeel in de lucht. De taxus staat eveneens op het punt te gaan bloeien.

Bij droog en winderig weer geven de katjes van deze bomen hun stuifmeel of pollenkorrels af aan de lucht. Mensen die hier gevoelig zijn kunnen allergische reacties ervaren in de vorm van hooikoortsachtige klachten.

Wie last heeft van hooikoorts kampt met tranende ogen, niesbuien en opgezette oogleden. Zelfs een grieperig gevoel komt voor en je wordt er doodmoe van. Ieder heeft daar zijn eigen aanpak bij, van medicatie tot vaseline in de neus of binnen blijven. Bij Pollennieuws vind je allerlei tips en wanneer welke pollen vliegen.

Naar de acupuncturist!
Er is echter nog een andere oplossing: naar de acupuncturist! Acupunctuur kan snel verlichting van de klachten geven. Wie in een andere periode hooikoorts-klachten krijgt, kan zich preventief  laten behandelen. Een paar maanden voor ‘jouw tijd’ is het meest effectief. Maar ook als je er midden in zit: maak een afspraak!

Terug naar vorige pagina