Acupunctuur Duiven kan helpen bij klachten bij kinderen

In de zomer geboren kinderen zijn gezonder

Bericht geplaatst op:

Bron: Nu.nl

Mensen die in de zomer zijn geboren, zijn vaak gezonder dan mensen die elders in het jaar geboren zijn.

Dat meldt Daily Mail maandag op basis van een onderzoek van Cambridge University. Voor het onderzoek zijn de gegevens van 450.000 Britten geraadpleegd.

Hieruit blijkt dat baby’s die in de maanden juni, juli en augustus geboren zijn, zwaarder waren bij de geboorte en langer werden als volwassenen.

Onderzoekers denken dat het te verklaren is omdat de vrouwen tijdens de zwangerschap meer zonlicht zien. Daardoor worden er hogere hoeveelheden vitamine D doorgegeven aan het ongeboren kind.

Puberteit

Uit het onderzoek blijkt ook dat meisjes die in de zomer worden geboren, doorgaans later in de puberteit komen. Dat is een indicatie voor een gezondere toekomst als volwassene, aldus de onderzoekers.
“Onze resultaten laten zien dat de geboortemaand een meetbaar effect heeft op de ontwikkeling en gezondheid van mensen”, aldus de hoofdonderzoeker. “Maar er is meer werk nodig om de precieze redenen te achterhalen.”

In voorgaande onderzoeken werd al aangetoond dan kinderen die in de herfst of winter geboren zijn, vaker voedselallergieën ontwikkelen op latere leeftijd. Ook hebben mensen die in de herfst geboren zijn vaker astma.

Terug naar vorige pagina