Een cadeaubon van Acupunctuur Duiven is een origineel kado

Vrouwen liever verrast met massage dan sexy lingerie

Bericht geplaatst op:

Bron: Nu.nl

AMSTERDAM – Vrouwen hebben uitgesproken ideeën over wat romantisch is, maar de heren blijken niet altijd even goed aan te voelen in welke hoek ze het moeten zoeken. Dat blijkt onderzoek onder verschillende nationaliteiten.
Als het aan mannen ligt krijgt de vrouw in een moment van romantiek namelijk een lingeriesetje in haar handen gedrukt, terwijl de dames zelf de voorkeur geven aan niet-materiële zaken. Te denken valt hierbij aan een warm bad, een rugmassage of een gedichtje.

Een weekendje weg of geblinddoekt worden scoren eveneens bij de dames, net als ontbijt op bed, haar een jas geven als zij het koud heeft en het achterlaten van een briefje.

Geld

“In tegenstelling tot wat mannen denken, hoeven ze helemaal niet veel geld uit te geven om een vrouw te behagen”, zegt onderzoeker en professor aan de universiteit van Hertfordshire, Richard Wiseman tegen de Telegraph. “Het gaat echt veel meer om de gedachte die erachter zit.”

Het zijn vooral attenties die vrouwen verrassen of waarmee ze even uit de werkelijkheid kunnen ontsnappen, die volgens Wiseman scoren. “Terwijl uitingen van materialisme, zoals sexy ondergoed of cosmetische chirurgie, het juist erg slecht doen.”

Avonden

Uit het onderzoek bleek verder dat het slecht gaat met de romantiek. Meer dan de helft (52 procent) van de vrouwen moest toegeven dat haar partner nog nooit een warm bad voor haar klaargezet heeft en 45 procent heeft op frisse avonden nog nooit een jas aangeboden gekregen.

Britse mannen zijn hierin het ergst: gemiddeld maken zij 10 procent minder vaak een romantisch gebaar dan niet-Britse mannen.

Aan het onderzoek deden 6500 mannen en vrouwen mee.

Terug naar vorige pagina