Moxa Therapie ter ondersteuning bij een acupunctuurbehandeling of bij een stuitligging

Moxa Therapie bij stuitligging

Duur: 60 minuten
Kosten: 60 euro

Drie tot vijf procent van de kindjes die geboren worden liggen vlak voor de bevalling in een stuitligging. De kans op een keizersnede is groot, wat een enorme teleurstelling kan zijn. Uiteindelijk wil iedereen graag een natuurlijke bevalling! Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat door de Moxa Therapie 75% van de kindjes spontaan draait.

Moxa Therapie is een behandeling met een moxastick. Bijvoetkruid is het hoofdbestandsdeel van de stick, die sterk lijkt op een sigaar, die je ook aan moet steken. Vervolgens verwarm je hiermee het acupunctuurpunt dat gestimuleerd moet worden. Het is niet pijnlijk en de warmte wordt zelfs als heel prettig ervaren.

Hoe ziet de behandeling Moxa Therapie bij stuitligging eruit?

Vaak heb je aan één behandeling in de praktijk voldoende. Tevens leer ik je de techniek aan. Het is heel eenvoudig te leren en makkelijk thuis uit te voeren. Het is wel raadzaam je partner mee te nemen. Want door je groter wordende buik kun je zelf bijna niet bij het punt op je voet komen welke behandeld moet worden. Na afloop van de behandeling en een duidelijke instructie geef ik jullie 4 Moxasticks mee naar huis, zodat je de Moxa Therapie thuis in alle rust voort kan zetten.

Door de verwarmende energie ontstaat er een soort beweging in je buik en komt er meer ruimte, waardoor de baby makkelijker kan draaien. Zwangere vrouwen met kindjes in stuitligging kunnen het beste tussen de 33ste en 36ste week starten met moxa.

Moxa Therapie bij stuitligging is absoluut veilig.

De voordelen van een behandeling Moxa Therapie bij stuitligging:

  • Er zijn geen bijwerkingen;
  • De behandeling is zeer veilig voor moeder en kind;
  • Spontane draaiing wordt gestimuleerd;
  • 75% slagingskans om natuurlijk te bevallen;
  • Behandeling kan thuis plaatsvinden;
  • Een behandeling Moxa Therapie is niet pijnlijk;
  • Behandeling duurt slechts 15 minuten per dag.