Stoelmassage bij Acupunctuur Duiven

Stoelmassage

Kosten: 30 euro

De stoelmassage is een verkorte, makkelijk toepasbare vorm gebaseerd op de traditionele Japanse Shiatsu (acupressuur of ook wel drukpuntmassage genoemd). Het is preventief bedoeld voor spanningsklachten als gevolg van stress of een niet optimale werkhouding. De stoelmassage (ook wel bedrijfsmassage genoemd) biedt een ontspannende stoelmassage voor de hoofd, nek, schouders, rug, heupen en armen en handen.

Wat gebeurt er tijdens een Stoelmassage?

Met behulp van duimen, vingers en handpalmen oefent de masseur druk uit op specifieke drukpunten om diverse lichamelijke functies te stimuleren en blokkades in het lichaam te verhelpen. Het doel is dat de energie weer vrij door het lichaam kan stromen en het lichaam zich weer kan herstellen. Indien nodig zal de masseur ook bepaalde gewrichten mobiliseren en strekken. Een Shiatsu stoelmassage duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens de massage leun je voorover in een comfortabele stoel speciaal ontwikkeld voor het geven van stoelmassages. De stoel geeft je een heerlijke ondersteuning, waardoor je je beter kan ontspannen. De stoelmassage wordt door de kleding heen gegeven.

Deelname is heel laagdrempelig en geschikt voor bijna iedereen. De voordelen zijn groot: de tijdsinvestering is minimaal en een shiatsu stoelmassage geeft gegarandeerd nieuwe energie, ontspanning en rust!

De effecten van stoelmassage

 • Verlagen van werkstress;
 • Minder snel moe;
 • Energieker;
 • Fitter en helder denken;
 • Betere ontspanning;
 • Bewust van (werk)houding;
 • Positieve bijdrage aan de sfeer op het werk;
 • Minder ziekteverzuim.

Welzijn voor werkgever en werknemer

Een stoelmassage draagt niet alleen bij aan de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers, maar ook aan dat van uw organisatie. U investeert in het kostbaarste kapitaal van uw onderneming: uw medewerkers.

Als mensen gemotiveerd zijn en zich goed voelen, kunnen ze bergen verzetten. Gedreven medewerkers, die goed in hun vel zitten maken het verschil; voor de organisatie, de klanten en hun omgeving.

De behandeling

De medewerker neemt plaats op een speciaal ontwikkelde stoel, waarbij het hele lichaam wordt ondersteund en zich hierdoor volledig kan ontspannen. Hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en bekkenrand worden gemasseerd. Bloedsomloop en stofwisseling worden gestimuleerd en eventuele blokkades opgeheven waardoor klachten verminderen. Stoelmassage is zowel preventief, als bij bestaande klachten, effectief inzetbaar.

Extra (water) drinken helpt de vrijgekomen afvalstoffen versneld af te voeren.

Kostenbesparing

Een dag ziekte van een werknemer kost € 250,- (bron: Arbo-Ned.). Voorkomen is dus beter dan genezen. Een stoelmassage is kostenbesparend voor bedrijven, omdat er preventief aan gezondheidsbevordering wordt gewerkt.

Stoelmassage wordt gezien als een secundaire arbeidsvoorwaarde om mens en bedrijf gezond te houden. Bovendien is een stoelmassage voor bedrijven fiscaal aftrekbaar, mits zij dit onderdeel maken van hun Arbo plan en de massages plaatsvinden tijdens werktijd. Voor werknemers is hiervoor geen eigen financiële bijdrage verplicht.

Fiscaal voordeel

Een stoelmassage is aftrekbaar van de loonbelasting, wanneer de belastingdienst deze als vrije strekking beschouwt. Tevens kan de in rekening gebrachte BTW in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. Om te profiteren van bovenstaand fiscaal voordeel dient er aan een aantal voorwaarden te worden voldaan:

 • De stoelmassages zijn opgenomen in het Arbo plan van de betreffende organisatie en maken in redelijkheid deel daarvan uit;
 • De stoelmassage vindt plaats tijdens werktijd;
 • De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd voor de stoelmassage;
 • Er is geen aanmerkelijke privé-besparing van de werknemer.

Ook de eventuele reiskosten die de masseur in rekening brengt, kunnen als bedrijfskosten opgevoerd worden voor de inkomstenbelasting.

Procedure

De masseur komt met de massagestoel naar uw bedrijf en masseert de medewerkers. De voorkeur gaat uit naar een aparte ruimte met enige privacy voor medewerker en masseur. De massage vindt plaats over de kleding heen, wat een stoelmassage zeer laagdrempelig maakt. Een stoelmassage duurt 20 minuten. Het normale werk wordt hierdoor nauwelijks vertraagd en kan gewoon doorgaan.

Er zal een individuele anamnese worden afgenomen bij aanvang, die gedurende de behandelingen zal worden bijgehouden voor een optimale werking.

Wil je meer weten over wat Stoelmassage voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op! Of ken je iemand die baat zou hebben bij een Stoelmassage? Geef dan een Stoelmassage cadeau!