Acupunctuur Duiven

Acupunctuur en sport

Bericht geplaatst op:

Er zijn drie belangrijke gebieden in de sportgeneeskunde waarin acupunctuur en aanverwante therapieën grote voordelen kunnen bieden:

  • De behandeling van sportblessures
  • Preventie van sportblessures
  • Prestatieverbetering

Acupunctuur voor preventie en behandeling van sportblessures

Acupunctuur wordt gebruikt bij een blessure om de zwelling en de ontsteking te verminderen. Bovendien wordt het gebruikt om pijn te behandelen. Het vermindert de bewegingsbeperking en versnelt de genezing.

Door zijn brede waaier van toepassingen kan acupunctuur helpen bij sportblessures in elke fase:

  • preventief om blessures te voorkomen
  • in de acute fase om de pijn te verminderen
  • om niet te hervallen in oude letsels

Studies hebben aangetoond dat acupunctuur de bloedcirculatie verhoogt, waardoor de genezing van sportblessures sneller verloopt.

Prestatieverbetering

Acupunctuur helpt de prestaties van sporters te verbeteren door de positieve invloed op kracht, uithoudingsvermogen en mentale alertheid.

Acupunctuur zorgt voor een verhoging van de spierkracht en de recuperatie van de spieren na een zware training of wedstrijd. Volgens recent onderzoek waren de proefpersonen die acupunctuur kregen niet alleen sterker, maar ze toonden ook sneller herstel na zware inspanning. Door de bloedtoevoer naar de spier door acupunctuur verbetert ook het uithoudingsvermogen. Studies geven aan dat patiënten die acupunctuur kregen een inspanning over een langere periode van tijd konden uitvoeren.

Acupunctuur helpt bij geestelijke helderheid door het verminderen van stress en angst en het verbeteren van de slaap.

Terug naar vorige pagina