Acupunctuur Duiven helpt bij afvallen

Door acupunctuur vermageren?

Bericht geplaatst op:

Bron: afvallenexperts.nl

In de strijd tegen de kilo’s zijn er allerlei paden die je kunt bewandelen. Eén daarvan is de alternatieve weg. Relatief veel mensen zijn nog onbekend met het gebruik van alternatieve geneeswijzen om af te vallen. Toch zijn er zeker wel opties om het afvallen te stimuleren en één daarvan is acupunctuur. Vermageren is zeker mogelijk met deze eeuwenoude geneeswijze, het kan een uitstekende hulp zijn.

In de Chinese geneeskunde wordt al eeuwenlang gebruik gemaakt van acupunctuur. Vermageren is slechts een van de vele toepassingen ervan: uiteenlopende klachten, zoals migraine, darmklachten en eczeem, zijn met deze geneeskunde te behandelen.

Met kleine naaldjes worden bepaalde plekken op het lichaam behandeld, zogenaamde meridianen. Dit zijn energiebanen die door het lichaam lopen en die bij klachten uit balans zijn. Door deze meridianen te stimuleren, komt de energie weer in balans en zullen de klachten afnemen. Afhankelijk van de klacht moeten de naaldjes dus op verschillende plekken ingezet worden. De vraag is nu: hoe kan acupunctuur vermageren stimuleren?

Met acupunctuur vermageren is mogelijk

Aan de basis van overgewicht ligt vaak een schommelende bloedsuikerspiegel, met eetbuien of lekkere trek tot gevolg. Het niet kunnen laten staan van zoetigheid is dan ook een direct gevolg van deze schommelende bloedsuikerspiegel. Door acupunctuur vermageren werkt als volgt: de kleine naaldjes worden op plaatsen op de armen en benen in de huid (of eigenlijk in de onzichtbare meridianen) gestoken. De behandelaar weet precies welke plekken bij welke klacht nodig zijn.

Daarnaast wordt vaak tegelijkertijd gebruik gemaakt van ooracupunctuur, waarbij er in elk oor twee knopjes worden gezet die meestal twee weken blijven zitten om een optimaal effect te bereiken.

Wat zijn nu de effecten van deze behandeling? Zal de acupunctuur vermageren echt kunnen realiseren? Omdat de behandeling erop gericht is de energiebanen weer in balans te brengen, zal je dit, als het gaat om afvallen, als eerste aan je spijsvertering merken. Daarnaast zal ook je stofwisseling verbeteren en zal je bloedsuikerspiegel stabiliseren. Hierdoor zul je minder behoefte krijgen aan zoetigheid en tussendoortjes, waardoor het afvallen makkelijker zal gaan.

Een aanvullende behandeling

Het is dus niet zo dat met acupunctuur vermageren helemaal vanzelf zal gaan. Je zult er dan ook iets meer geduld voor moeten hebben. Wel zul je zien dat het een enorme hulp kan zijn en, naast het in balans brengen van je lichaam, de oorzaak van jouw ongezonde eetgedrag kan aanpakken. En daarmee wordt afvallen al een stuk makkelijker!

Terug naar vorige pagina