Acupunctuur Duiven - Bevallingen in Nederland te vaak ingeleid

‘Ongeboren baby herkent liedjes van zingende moeder’

Bericht geplaatst op:

Bron: Nu.nl

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een ongeboren baby een liedje herkent als hun moeder dat gedurende enkele weken regelmatig zingt.
Dat schrijft de Daily Mail.

Onderzoekers van de Universiteit van Florida vroegen 32 vrouwen, die elk 28 weken zwanger waren, om zes weken lang elke dag drie keer hetzelfde kinderliedje te zingen.

Vervolgens vroegen ze de vrouwen om naar een laboratorium te komen voor onderzoek. Daar bleek dat de hartslag van de ongeboren baby trager werd als een onbekende vrouw hetzelfde kinderliedje zong. Als de onbekende vrouw een ander liedje zong, vertraagde de hartslag van de baby niet.

Muziek

Om er zeker van te zijn dat de moeder de hartslag van de baby niet beïnvloedde, moesten de moeders tijdens de test met koptelefoons naar een stuk klassieke muziek luisteren.

“We wilden van de baby weten of hij of zij het liedje herkende”, zo zegt Charlene Krueger, die het onderzoek leidde. “Uit ons onderzoek blijkt dat de stem van de moeder belangrijk is voor een ongeboren baby. De foetus herkent de stem van de moeder en reageert daar op.”

Krueger hoopt dat door haar onderzoek dokters en verpleegkundigen die zorgen voor te vroeg geboren baby’s vaker opnamen met de stem van de moeder aan de kinderen laten horen. Volgens haar heeft dat een positieve invloed op hun ontwikkeling.

Terug naar vorige pagina