Acupunctuur Duiven helpt bij stoppen met roken

Stoppen met roken en acupunctuur

Bericht geplaatst op:

Bron: ikwilstoppenmetroken.nu

Stoppen met roken is moeilijk omdat je zowel met de lichamelijke verslaving als met de geestelijke verslaving moet afrekenen. Als je net bent gestopt, is de wilskracht vaak voldoende om de geestelijke verslaving te onderdrukken. Maar de ontwenningsverschijnselen (slapeloosheid, eetbuien, snel geïrriteerd, last van een onrustig gevoel) die gestopte rokers tijdens de eerste weken vaak ondervinden, maken een succesvolle stoppoging dikwijls extra moeilijk.

Helpt acupunctuur als je wilt stoppen met roken?

Acupunctuur is een veelgebruikte methode om te stoppen met roken. Het kan helpen om de ontwenningsverschijnselen die optreden na het stoppen met roken te verminderen. Bij de behandeling plaatst de acupuncturist een of meerdere naaldjes op specifieke plaatsen in je huid, bijvoorbeeld in de oorschelp. Men noemt deze plaatsen ook wel acupunctuurpunten. Acupunctuur heeft op de meeste rokers een aantal effecten:

  • het vergroot de wilskracht (om te stoppen met roken)
  • de tabakssmaak wordt als vies ervaren
  • de ontwenningsverschijnselen nemen af

Vaak schrijft de acupuncturist ter ondersteuning nog een homeopathisch middel of een ander natuurlijk geneesmiddel voor. Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van twee weken voldoende om met roken te stoppen.

Doet acupunctuur pijn?

Acupunctuur wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Bij het inbrengen van de naald voel je meestal wel een licht speldenprikje. Deze pijnsensatie is minimaal omdat de acupuncturist het flinterdunne naaldje met een speciale techniek door de opperhuid heen prikt. Daarna treedt er wel een bepaald effect op, het zogenaamde Qi-gevoel. Dit gevoel wordt meestal omschreven als dof, tintelend, of een gevoel van warmte of zwaarte.

Wordt acupunctuur door mijn zorgverzekeraar vergoed?

De acupunctuurbehandeling valt bij de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende pakketten. De kosten worden deels of helemaal vergoed. Is het niet duidelijk of de kosten worden vergoed, neem dan contact op met je zorgverzekeraar. De kosten voor acupunctuur komen niet ten laste van het eigen risico.

Terug naar vorige pagina